Praktijkinformatie
Huisartsenpraktijk Rhijngeest is in 2019 van start gegaan in een tijdelijke huisvesting in de wijk Oegstgeest aan de Rijn. De praktijk is een onderdeel van gezondheidscentrum Rhijngeest. De praktijk en het gehele gezondheidscentrum zijn inmiddels gehuisvest aan de Rustenburgertuin 8. In het gezondheidscentrum bevinden zich onder andere een apotheek, fysiotherapeut, psycholoog, Expertisecentrum Uniek (kinderfysiotherapie, logopedie, speltherapie), diëtiste en nog veel meer. De visie achter het gezondheidscentrum is dat we door kortere lijntjes en intensieve samenwerking betere zorg leveren aan onze patiënten.
We willen graag in de wijk de gezondheid bevorderen. Het gaat zowel om activiteiten om klachten en ziekten te voorkomen, als behandeling van klachten wanneer die aanwezig zijn.
De praktijk is een snelgroeiende praktijk waar nog ruimte is om nieuwe patiënten aan te nemen. De praktijk is geopend op alle doordeweekse dagen van 08:00 tot 17:00 met uitzondering van donderdag wanneer we enkel in de ochtend open zijn (08:00 – 12:00). In de middag zal er worden waargenomen door praktijk Poelgeest. In Huisartsenpraktijk Rhijngeest werken twee vaste artsen; Caroline Groffen en Jeroen van Suijlichem. Tevens is er in de praktijk een huisarts in opleiding. Dit is een reeds afgestudeerde arts, die zich tot huisarts specialiseert.
Tijdens vakantieperiodes zal de praktijk ook op de locatie Poelgeest worden waargenomen.
Wij werken in de praktijk met een geautomatiseerd medisch dossier. Dit houdt in dat zo nodig elke arts binnen de praktijk uw actuele medische situatie en voorgeschiedenis kan raadplegen. Natuurlijk heeft het wel de voorkeur om met hetzelfde medische probleem bij dezelfde arts terug te komen.
De kosten voor huisartsenzorg worden vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft hiervoor dus geen eigen risico te betalen. Consulten en visites worden vergoed. Maar ook de kosten voor bijvoorbeeld een chirurgische verrichting door de huisarts, het plaatsen van een spiraaltje door de huisarts, urineonderzoek door de assistente, het maken van een ECG, consulten bij de praktijkassistente.
Echter aanvullend onderzoek dat door een externe organisatie wordt verricht wordt niet altijd vergoed vanuit de basisverzekering of vallen onder het eigen risico. Voorbeelden hiervan zijn; Laboratorium onderzoek, beeldvorming als röntgenonderzoek of echo’s in het ziekenhuis, medicatie, teledermatologie, ambulancezorg of een bezoek aan de eerste hulp. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.